Könyvek

Könyvek

Ebben a kategóriában a gyerekek fejlesztését szolgáló könyveket találsz. Ezek általában gyönyörű, színes illusztrációkat tartalmaznak, és a gyerekek számára izgalmas, szórakoztató élményt nyújtanak. Van köztük hagyományos mesekönyv, ismeretterjesztő könyv, foglalkoztató füzet, csendeskönyv, szórakoztató interaktív könyv és kötelező olvasmány is. Válogass a gyermeked életkorához és igényeihez leginkább passzoló könyvek között!Könyvek

A könyvek szeretetét már gyeremekkorban megalapozhatjuk, ha olyan könyvet választunk gyermekünknek, ami szórakoztató elfoglaltságot kínál számára. Kezdetben még közös programként tekintenek a gyerekek az olvasásra, de idővel annyira megszeretik a különböző történetek által átélt kalandokat, hogy már önálló igényük lesz az olvasására. A legkisebbek számára a mesekönyvek jelentik a megfelelő választást, de később különböző csendes könyveket, foglalkoztatókat is választhatunk számukra. A nagyobb gyerekek már szívesen olvasnak ismeretterjesztő könyveket és élvezik az interaktív könyvek nyújtotta kreatív élményeket is.

Csendes könyvek

A csendes könyvek olyan különleges könyvek, melyek lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy a történetet saját tempójukban fedezzék fel. Ezek a könyvek általában vastag kartonlapokból valamint textilből készülnek, és különféle interaktív elemekkel rendelkeznek. Ilyenek például a cipzárak, kapcsok, patentok és kivehető elemek, amiknek a működését a gyerekek önállóan gyakorolhatják. A csendes könyvek segítik a koncentrálóképesség, a finommotoros készségek, illetve a logikus gondolkodás fejlesztését, miközben szórakoztató módon tanítják a gyerekeket.

Foglalkoztató füzetek

A foglalkoztató füzetek szórakoztató módon fejlesztik a gyerekek készségeit és képességeit. Ideálisak a tanulás elősegítésére és a kreativitás ösztönzésére. Ezekben a könyvekben találhatóak színezők, matematikai feladatok, kifestők, labirintusok és számos egyéb feladat, melyek segítenek a gyerekeknek fejleszteni a logikus gondolkodást és az ügyességet.

Először érdemes olyan foglalkoztatót választanunk, melyben a gyerekek által ismert mesék képei láthatók, és ezekkel kapcsolatos feladatokat tartalmaznak, ugyanis ezek jobban felkeltik a kicsik érdeklődését. Ha megszerették a különböző foglalkoztatókat, pl.: színezőket, akkor elővehetjük pl. a számok szerinti színezőket, különbségkeresős, találd meg a párját, találd meg az ellentéteket, labirintusos feladatokat…stb., melyek szintén készségfejlesztő hatással bírnak.

Webshopunkból előszeretettel ajánljuk a Kiddo fejlesztő, foglalkoztató füzeteket, melyek széles kínálattal rendelkeznek, és minden korosztály számára kínálnak feladatokat. A foglalkoztató füzetek hozzájárulnak a sikeres iskolakezdéshez, mivel megalapozzák a vonalvezetést, a logikus gondolkozást, valamint a finommotorikus készségek fejlődését.

Interaktív foglalkoztató hangoskönyvek

Az interaktív hangoskönyvek olyan új generációját képezik a gyermek könyveknek, melyek a digitális technológia előnyeit használják ki. Ezeken a könyveken keresztül a gyerekek hallhatják a történetet, zenét hallgathatnak vagy különféle hangokat aktiválhatnak, illetve feladatokat oldhatnak meg és egyben azt is megtudhatják, hogy helyesen válaszoltak-e a kérdésekre. Az interaktív hangoskönyvek nemcsak szórakoztatóak, de segítenek a gyerekeknek a hallás, a nyelvfejlődés és az interaktív készségek fejlesztésében.

Ismeretterjesztő könyvek

Az ismeretterjesztő könyvek a tudás megszerzésének egy izgalmas és játékos módját kínálják a gyerekeknek. Ezek a könyvek bemutatják a világunkat, az állatokat, a növényeket, a történelmet és sok más érdekes témát. Részletes képekkel és egyszerű szöveggel segítenek megérteni és felfedezni a világunkat. Mindeközben megtanítják a gyerekeket a környezetvédelemre, az állatvédelemre és más fontos témákra való odafigyelésre.

Mesekönyvek

A mesekönyvek a gyermekek legfontosabb érzelmi tanítói lehetnek. A mesékben teljesedik ki a gyerekek fantáziája, általuk tudják megélni és feldolgozni kimondhatatlan érzelmeiket és félelmeiket. A mesekönyvek tele vannak varázslatos történetekkel és izgalmas kalandokkal, amik segítenek elmerülni egy másik világban, ezáltal fejlesztve képzeletüket. A jó mesék tartalmazzák azokat a konfliktusokat, melyekkel a gyermekeknek meg kell küzdenie. A jó mesék, pl. népmesék, szimbolikus formában az élet nagy kérdéseivel foglalkoznak, különböző problémákat járnak körbe. A gyermekek - azonosulva a mesefigurákkal - saját problémáikat élik meg, de a mesehős diadalával ezek a problémák bennük is feloldódnak. A mesék nemcsak szórakoztatóak, de értékes tanulságokat is közvetítenek, így segítik az erkölcsi fejlődést is.