Kakerlaken poker - Csótánysaláta

Raktáron
Raktárkészlet:
VAN
Kártyajátékok - Csótánysaláta
Kártyajátékok - Csótánysaláta
Kártyajátékok - Csótánysaláta
Kártyajátékok - Csótánysaláta
3 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 150 Ft

Csótánysaláta kártyajáték

A játék tartalma: 120 db zöldségkártya, 8 db tabu zöldségkártya, 1 db játékleírás

Ki lesz az, aki a kezében tartott zöldségkártyáktól megszabadulva a leggyorsabban főz finom salátát? Ehhez jó szakácsként gondolkodás nélkül tudnunk kell, mikor milyen zöldséget használtunk fel, de néha nem árt füllentenünk… És persze csótány nem kerülhet a salátába!

A játék lényege

A játékosok igyekeznek a lehető leggyorsabban színes salátát alkotni a zöldségeikből. Amikor rajtuk van a sor, kirakják a kártyájukat, és azonnal meg kell nevezniük a zöldséget. De vigyázat! Csak az a játékos nyerhet, aki gyorsan és helyesen tudja eldönteni, mikor mondjon igazat, és mikor kell hazudnia!

Előkészületek

A 128 lapból álló paklit megkeverjük, majd egyenlően szétosztjuk a játékosok között. 3, 5 vagy 6 személyes játék esetén a fölös 2-3 kártyát félretesszük, ezek most nem játszanak. Minden játékos egy pakliba maga elé helyezi a lapjait, képpel lefelé, és már kezdődhet is a játék!

A játék menete

A legfiatalabb játékos kezd. A kezében tartott pakli legfelső lapját felfordítva lerakja az asztalra, és villámgyorsan, hezitálás nélkül megnevezi az azon látható zöldséget: paradicsom, saláta, karfiol vagy paprika.
A játék az óramutató járásának megfelelő irányban zajlik. Mindenki sorra kijátssza a legfelső kártyáját az első játékos lapja által létrehozott dobó-paklira, és megnevezi a lerakott zöldséget a következő szabályok betartásával:
1. A játékosnak mindig igazat kell mondania! Kivétel:
- Ha az általa kirakott lapon látható zöldség megegyezik az előző játékos által kijátszott zöldséggel, hazudnia kell!
- Ha az általa kirakott lapon látható zöldség megegyezik az előző játékos által tett bemondással akkor is hazudnia kell!
2. Ha a játékos csótánylapot rak le, mindig hangos „Csótány!” kiáltással kell azt fogadnia!
3. Ha a kártyáján szereplő zöldség megegyezik azzal a zöldséggel, amely a látható tabukártyán szerepel, a játékosnak hazudnia kell!

Tabukaja: Csótányok a tálban!
Mindegyik zöldségfajtából van kettő olyan lap, amelyen egy kövér, ronda csótány is látható. Ha a játékos ilyet csap fel, mindig hangos „Csótány!” felkiáltással kell ezt jeleznie. Ez a zöldségfajta rögtön tabuvá válik, és nem szabad megnevezni, amikor a játékosok ilyen lapot találnak, egészen addig, amíg ez a tabukártya látható. A csótányos paklit ideiglenesen félretesszük, s a következő játékos új paklit kezd a felfordított zöldségével. Mindaddig erre a második paklira pakolunk, amíg egy újabb csótányra nem bukkan az egyik játékos. Ilyenkor ő is azt kiáltja, hogy „Csótány!”, jelezve a konyha rémét, s ezúttal ezt a paklit tesszük félre. A játékosok visszatérnek az első paklihoz. A további felcsapott lapok mindig az aktuális paklira fognak kerülni, s mindig a látható tabu-zöldséget nem szabad nevén nevezni. Figyelem! A paklik váltásakor mindkét tabu-kaja látható (egyetlen újabb kártya lerakásáig), így ilyenkor mindkét zöldségtípus tabu!

Hibák:
Minden hibás szó, szókezdemény, hebegés, késlelkedés, minden „ööö”, minden három másodpercnél hosszabb gondolkodás hibának számít! Amikor egy játékos hibázik, az összes eddig kijátszott lapot magához kell vennie, összekeverve azokat a még meglévő lapjaival. Ezután ő kezdi az új kört.

A játék vége:

Amint egy játékos megszabadul az összes lapjától, a játék véget ér, ez a játékos nyert!

A játék tartalma: 120 db zöldségkártya, 8 db tabu zöldségkártya, 1 db játékleírás

Részletek
Játékosok száma: 2-6 fő
Játékidő: 10 perc
Anyaga: papír
Doboz mérete: 11 x 3,5 x 11 cm

Mire számíthatsz, ha a Pindurpalota webshopban vásárolsz?

  • Átvétel játékboltunkban - Ingyenes: 1 munkanapon belül, vagy bolti készletről azonnal
  • Házhozszállítás - 15.000.- felett ingyenesen (Sprinterrel): 2-3 munkanap
  • 20.000.- feletti vásárlásnál ajándékot is választhatsz!
  • 14 napos elállás
  • Teljeskörű garanciális ügyintézés a hét minden napján sorban állás nélkül!
  • Több féle szállítási és fizetési mód: csomagpontok, házhozszállítás, személyes átvétel
Gyors, akár másnapi kiszállítás 15.000.- felett ingyenesenBiztonságos csomagolás, hogy a termék éppségben megérkezzen. Ha kérdésed van, vagy problémád, heti 7 napos ügyfélszolgálatunk van, és azonnal segíteni fogunk. Több ezer, egyedi termék raktárról!
Adatok
Ajánlott életkor
6 – 100 éveseknek
Ajánlott nem
Unisex
EAN kód
4001504408398
Cikkszám
3433
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Raktáron
890 Ft
Raktáron
560 Ft
Raktáron
850 Ft
Raktáron
560 Ft
Raktáron
850 Ft
Raktáron
595 Ft
Raktáron
280 Ft
-23%
Raktáron
1 290 Ft
999 Ft
Raktáron
890 Ft
-20%
Raktáron
1 990 Ft
1 590 Ft
Raktáron
790 Ft
Raktáron
2 290 Ft
-32%
Raktáron
1 470 Ft
999 Ft
Raktáron
2 490 Ft
Raktáron
1 990 Ft
Raktáron
850 Ft
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!