Kreatív játék

Kreatív játékok gyerekeknek

A Kreatív játékok nagyszerűségét az alkotás öröme adja. Alkotni öröm! A legtöbben már gyermekkorban megszeretik az alkotás, a kreatívkodás élményét - és ez akár egész életére is elkísérheti a kicsit. Kreatív gyerekjátékainkkal, hobbikellékeinkkel, kreatív hobbi kiegészítőinkkel akár egy egész alkotó tábort is létrehozhattok otthon! Ezek a játékok számos alapvető készségét fejlesztik a gyermeknek, így nem csak szórakozásnak jó megoldás.

Kreatív, kézműves játékok

A Kreativitás a gyermekekben benne élő adottság. Szülőként a kreativítás kibontakozását, fokozását úgy érhetjük el, ha a lehetőségeket megteremtjük a gyermekünk számára. Megmutatjuk számára a lehető legtöbb technikát, tevékenységet például a vágást, ragasztást, fűzést, varrást, kötést többek között. A gyermeket pedig hagyjuk kibontakozni, hogy megtapasztalhassa az önmegvalósítás örömét, melyet csak akkor fog átélni, ha maga az alkotó tevékenység nem a végeredményre öszpontosít, nem elvárás, nem cél. A kreatív tevékenység lényege nem az, hogy mit alkotunk, hanem a folyamat, a hogyan. A belefektetett munkát kell nekünk is értékelni, bíztatni és dícsérni. Ha így teszünk, a gyermek megtalálhatja a szabadság érzését, amit csakis az önmegvalósítás közben élhetünk meg.

Gondoljunk csak Maslow motivációs piramisára, melynek csúcsán az önmegvalósítás áll. A boldogság, és az önmegvalósítás képessége kéz a kézben járnak egymással. Az, hogy melyik ember, melyik kreatív hobbitevékenységben találja meg önmagát, és az öröme forrását, egyéniség függő. Irigylésre méltó az az ember, aki el tudja mondani magáról, hogy "nagyon sok mindent kipróbáltam már, de én az igazi szabadságot a festésben, dobolásban, szobrászkodásban, síelésben - kinek hogy - találtam meg!  

A kreatív gyermeknek szabadon szárnyal a fantáziája. Mikor kreatív játékot keresünk, néha bele sem gondolunk, hogy a 10-13 éves korban bekövetkező robbanás szerű ugrást az alkotó tevékenység iránt a meseolvasás és a szabad szerepjáték alapozza meg kisgyermekkorban leginkább. 

A Pindurpalota a játékok beszerzése folyamán kiemelt figyelmet fordít a kreatív játékok összeválogatására is, hogy a lehető legtöbb ismeretet elhozhassuk a gyerekek számára. Kreatív játékaink egyaránt megadják az alkotás örömét, a kreativitás szabadságának a lehetőségét, a finommotorikus készségek fejlesztését is. 

Kreatív játékok fiúknak

Amikor végignézzük a játékboltok polcait, sokkal nehezebb olyan játékokat találni, amik fiúsak. A legtöbb kreatív játék, valljuk be őszintén lányoknak készül, pedig a fiúknak nem csak igénye van a kreatív tevékenységre, de szükségük is van rá, hogy a későbbiek folyamán ne okozzon számukra gondot, ha majd családfenntartóként egy szöget be kell verniük a falba, vagy ki kell cserélniük egy villanykörtét. 

Nem, a fiúknak nem "kell akkor gyöngyöt fűzni". A fiúknak barkácsolni kell, vagy stream punk képeket készíteni, gyurmázni. A fiúknak építeni kell téglából házat, makkettezni kell. Vagy "unisex" kreatív játékokat próbálgatni, mint például a festés. Nem csak nagyszerű időtöltés, de mint már említettük, szükséges a megfelelő fejlődési ritmus kialakulásához.

A barkácsoláshoz a Walachia összeépíthető makettjei remek elfoglatságot kínálnak.

Kreatív játékok lányoknak

Általában a lányok zsigerből nagyobb érdeklődést mutatnak a kreatív alkotó tevékenységek iránt. A fiúk sokszor az alkotó kedvüket az építésben, legózásban kiélik, a lányok azonban szerveznek, rendeznek, ékszereket készítenek, rajzolnak, dísz- és emléktárgyakat készítenek. A Pindurpalota kreatív játékai között igyekszünk az összes kreatív tevékenységhez, -amit a kislányok kitalálnak- biztosítani az összes eszközt. Ékszer formázó szerszámoktól kezdve, a festékeken át, a kompakt kreatív szettekig minden korosztály számára van jó pár rendkívüli ajánlatunk.

Quilling papírcsík tekercselő technika

A quilling technika lényege, hogy a papírcsíkokat feltekercseljük, formázzuk, majd aprólékos mozdulatokkal ragasztgatva formákat, mintákat készítünk belőlük. Szuper egyszerű - mégis nagyszerű - játék a quilling, amit a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezni fognak.

A kreativ ötletek pár száz forintból

A Pindurpalota híres arról, hogy mindenre van pár száz forintos ajánlata is. Pinterest oldalunkon számtalan kreatív ötletet gyűjtöttünk össze, melyekhez sokszor elég egy papír, ragasztó, és színes ceruza, pár spatula, gyurma, hungarocel gömb. Ha olcsó kreatív játékot keresel, mindenképpen nézd végig ötleteinket, és kreatív hobbi kiegészítő ajánlatainkat.