Plüssök

Plüssállatok, plüssfigurák

Minőségi, egyedi kínálattal rendelkezünk, többek között saját import márkánknak, az Orange Toysnak köszönhetően. Élethű plüssállatok, plüss maci, plüss kutyus, meseszereplők plüss változatai egyaránt megtalálhatóak nálunk. Ebben a kategóriában igyekeztünk felsorolni a legfontosabb plüsscsoportokat, hogy megkönnyítsük számodra a szelektálást! 

Miért érdemes plüssállatot vásárolni?

Sokan csak porfogónak titulálják, mások nem értik miért érdemes plüssfigurákat vásárolni. Számukra íme egy kis összefoglaló, kinek, mikor, és miért érdemes mégis ezt az ajándékot választani, és főként milyen alkalmakra.

Plüssgyűjtők

Biztosan te is ismersz olyat, akinek a szobája, az ágya telis-tele van plüssállatokkal. Vagy éppenséggel te szereted és talán épp megszállottan gyűjtöd is a pihe-puha plüssöket? Ne aggódj, vagyunk ezzel így egy páran, mivel a plüss elvarázsol, és megmelengeti a szívet.

Bővítsd gyűjteményedet az általunk kínált termékekkel, vagy lepd meg legjobb barátodat, szerelmedet egy ilyen édes kis plüssfigurával! Ám vigyázat, a kór ragályos! Ha egyszer a barátod a kezében foghat egy Pindurpalotában vásárolt plüsst, biztos egyre többet és többet akar majd belőlük, mígnem a plüssök teljesen ellepik az otthonát! 

Komolyra fordítva a szót, valóban vannak gyűjtők, akik kifejezetten keresik egy adott márka, például az Orange Toys plüsseit, melyek megtalálhatóak a Pindurpalota polcain, és online áruházában is. Sajnos sokszor az állatokról készült kép nem adja vissza élethűen mennyire szépek is ezek a jószágok.

Boldog a gyűjtőszenvedély-áthatotta ember” – szól a mondás a német irodalom egyik klasszikusától, Goethe-től. A gyűjtőtevékenység bizonyítottan növeli az endorfintermelődést (boldogsághormon), és ez mindig nagyon jó dolog. Nem nagyon van olyan ember, aki élete folyamán semmit se gyűjtött volna, azonban amikor a hobby tevékenységre ráununk, eladjuk, elajándékozzuk, legrosszabb esetben kidobjuk szenvedélyünk tárgyait. Ez a plüssöknél nem szokott előfordulni, mert a plüssállatokat sosem lesz szívünk kidobni. Általában emlékszünk rá, hogy az adott plüss hogyan került a birtokunkba, kitől kaptuk, mikor és milyen alkalomra, ünnepre. A plüss maradandó emlék, akár gyermekként, akár felnőttként kapjuk, vagy teszünk rá szert. Valljuk be őszintén, milyen jó érzés egy plüssállatokkal teli gyerekszobába belépni. Otthonos, kellemes érzés járja át az ember lelkét. 

A gyűjtők emiatt biztosan nem értenek egyet azzal, hogy "nincs rá szükség, van már 1000, ez csak porfogó." A gyűjtők tudják, hogy ez nem igaz. Node hogyan alakul ki a rajongás a plüssállatok iránt? Már pici babaként magával sodor!

Bébiplüssök, plüssök babáknak

Az emberek nagy részének vagy az ágya végében, vagy a padláson még mindig ott lapul valahol egy olyan plüssmackó, plüssállat, amelyhez gyermekkora legszebb időszakát kötheti. Ha nincs is már meg, de nyilván mindenkinek az emlékeiben ott él a KEDVENC plüssállata. Csupa nagybetűvel.

Manapság a babák számára azonban már kapható egy kifejezetten nekik kifejlesztett anyagból előállított játék, vagy alvóbarát. Ez az anyag a bébiplüss! A bébiplüss attól más, mint a sima plüss, hogy nem hullik, szöszölődik, és rövid a szőre, ellentétben a nagyobb gyerekek számára készített plüssállatokkal. Ezekre a bébiplüssből készült figurákra rá van írva, hogy 0 éves kortól vagy hogy Baby Safety. Lehetnek ezek nyunyik, nyálkendők, rongyik is, vagy zenélős, csörgős plüssök. 

Először csupán annyi a funkciójuk, hogy betesszük a kiságyba, a baba feje mellé, hogy felkeltse az érdeklődését, és a fejét a játék irányába fordítsa. Később már arra tudjuk a plüssállatkájával motiválni, hogy utána nyúljon, később forduljon. Ahogy a kisbabánk növekszik, megfigyelhetjük, hogy előbb-utóbb igényelni is fogja a plüssállatkájának a jelenlétét, mivel a megszokott környezet, és az állandóság biztonságot nyújt számára, ami a nagy ismeretlen világban nagyon fontos egy csecsemő számára, de természetesen a nagyobb gyerekeknek is.  A szeparációs szorongás, később a szociális kapcsolatok feldolgozása is könnyebb sokszor egy-egy ilyen plüssállat segítségével!

Válasszunk tehát körültekintően, mert nem tudni, melyik állatot fogja megszeretni, és ennek a plüssfigurának ki kell majd bírnia a játszóterezést, a szerepjátékozást, és azt, hogy a gyermek ráfekszik, esetlegesen nyalja, rágja...stb. 

Az ilyen kiképzést például egy Artesavi bébiplüss kibír, erre garancia a gyártó cégek minőségellenőrző rendszere is, valamint természetesen a fogyasztóvédelmi előírások is.

Plüss állatok nagyobbaknak

Plüss állatok mindenféle méretben színben, és formában kaphatóak nálunk. Igyekeztünk a népszerűbb kategóriákat külön kiemelni, mint például lovakat, plüssmackókat, vagy plüss mesefigurákat. A nem annyira populáris vegyített alkategóriában fogod megtalálni azokat a különleges kincseket, amit csak az igazi műértők találhatnak meg. Ha te nem egy egyszerű cicára, vagy egy édibédi kutyusra vágysz, hanem egy mérges kígyót, vagy vakondot, sünit, erdei állatot szeretnél, érdemes a plüssállatok kategóriában körbenézned, hiszen ezek szeretnivaló alvóbarátok, akik átsegítik az ő kis barátaikat a nehézségeken, és segítik a szocializációt. 

Plüss állatok kiemelt kategóriái

Orange Toys plüssállatok

Az egyik legnépszerűbb plüssállat kategória az Orange Toys, mely a Pindurpalota kizárólagos, saját import terméke. Bővebb információk a termékcsaládról itt találhatóak: https://pindurpalota.hu/gyartas-es-import/orange-toys-pluss-figurak

Hihetetlen népszerűségük a tökéletes kidolgozásnak köszönhető. A Nicinél megkedvelt formavilágnak, a pontos megfigyelésnek, és az álmokba repítő fantáziának különös ötvözetéből formálódtak ki az Orange Toys plüssök albrendjei. Érdemes megismerni ezeket a különleges figurákat, mivel egy szerethető, különleges szépséggel leszünk gazdagabbak általuk.

Népszerű plüssállatok

Külön kategóriákba szedtük a könnyebb átláthatóság kedvéért az olyan népszerű állatokat, mint a plüss macik, a plüss cicák, plüss kutyák, plüss pónik, plüss madarak, plüss mesefigurák és minyonok. Ha nincs ötleted, hogy valentin napra mit vegyél, súgunk egy picit, mindig betalál a plüss mackó. Ha ajándékötletet keresel egy kislány szülinapjára, javasoljuk, hogy nézd át a póni, és ló kínálatunkat, mert szinte minden lány életében eljön az az idő, amikor megőrül a lovacskákért. Ha jól ismered azt, akit meg szeretnél ajándékozni, akkor könnyű dolgod lesz, hiszen tudod, hogy cicás, vagy inkább kutyás az illető.