Pindurpalota Blog

12 Karácsonyi ajándék ötlet 7 éves lánynak

Pindur Anett
2023.10.06 12:38
12 Karácsonyi ajándék ötlet 7 éves lánynak

12 Karácsonyi ajándék ötlet 7 éves lánynak

A Karácsony mindig is az év egyik legvarázslatosabb időszaka volt, különösen, ha kisgyermek vagy. Az összes dísz, a csillogás, az illatok és a hangulat együttesen teremtik meg azt az izgalmat és várakozást, amit sosem felejtünk el. Minden évben izgatottan várjuk, hogy végre beköszöntsön a szeretet ünnepe, amikor a meghitt hangulat és a szeretet áthatja az otthonunkat.

És nincs is szebb, mint látni egy kicsi gyermek arcán a boldogságot, amikor megkapja áhított karácsonyi ajándékát. Ahhoz azonban, hogy egy igazán emlékezetes, és a gyermeket meglepő ajándékot találjunk, némi kreativitásra és előrelátásra is szükség van. Ha keresed a tökéletes karácsonyi ajándékot 7 éves lányodnak, most bemutatunk néhány remek ötletet.

Társasjátékok 7 éves lányoknak

A 7 éves korú lányok számára a társasjátékok rendkívül fontosak lehetnek a szerepjáték, az együttműködés és a szociális készségek fejlesztése szempontjából. Egy társasjátékban való részvétel során a gyerekeknek olyan készségeket kell fejleszteniük, mint például a stratégiai gondolkodás, a döntéshozatal, a problémamegoldás, a koncentráció és a kommunikáció. Ezek a képességek nem csak a játék során hasznosak, hanem az életben is nagy szerepet játszanak. A társasjátékok segítségével a gyerekek megtanulhatják, hogyan kell figyelni másokra, türelmesnek lenni és együttműködni másokkal. A Rainbow kártyás társasjáték - Piatnik színes memóriapárbajban az a cél, hogy minél több Rainbow, azaz szivárvány alakuljon ki. Felváltva tegyétek le a kártyáitokat. Kerüljétek az árnyékkártyákat és használjátok a fénykártyákat arra, hogy befejezzetek egy szivárványt. Taktika, kombinációs készség és jó memória kell a győzelemhez. A cél az, hogy a megfelelő kártyák átfordításával, valamint a jó taktikával lehelyezett lapokkal több kártyát gyűjtsetek, mint az ellenfeletek. A Mozzaroller társasjátékban próbára teheted magad egy olyan helyzetben, amikor egy újonnan megnyitott pizzázót elöntik a rendelések és minél több helyre ki kell szállítani. Mindezek előtt a kéréseknek megfelelően össze kell állítani a pizzákat. Ehhez azonban szükség lesz gyorsaságra és pontosságra, figyelemre. Egy remek játék, ami 1-4 főnek tökéletes elfoglaltságot biztosít akár több menet lejátszásához is. Tanulási célból a Számmágus - 10 matematikai játék egy dobozban remek választás lehet. A számmágus segít a gyerekeknek, hogy a matematika tanulása, gyakorlása érthető, sőt szórakoztató lehessen számukra. A nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos iskolás gyermekek fejlesztésére szolgáló társas 10 különböző játékot tartalmaz. A fejszámolás, szorzótábla, számfogalom, helyi érték, kerekítés, relációk mind-mind megjelennek a Számmágus játékban.

Puzzle-k 7 éveseknek

Egy másik típusú játék, amely rendkívül hasznos lehet a fejlődés szempontjából, a puzzle. A puzzle kirakása során a gyerekek finommotoros készségeiket és kéz-szem koordinációjukat fejlesztik. Ez még 7 éves korban is nagyon fontos. Emellett a puzzle kirakása segít a logikus gondolkodás, a problémamegoldás és a türelem kialakításában is. A puzzle nemcsak szórakoztató, de tanulságos is, mivel a gyerekek gyakran olyan kérdésekre bukkannak, amelyeket meg kell oldaniuk a kép kirakása során. A 7 éves lányoknak már választhatunk nagyobb darabszámú kirakókat, például a Disney Hercegnők puzzle 200 db-os - Trefl képet 200 elemből állíthatják össze a gyerekek, amihez egy kis kézügyességre, jó térlátásra és sok türelemre lesz szükségük. A kiváló minőségű alapanyagból készült kép többször összerakható és szétszedhető, de a kirakott képet akár be is lehet keretezni és ki lehet tenni a gyerekszoba falára.

Karácsonyi ajándékötlet 7 éves lánynak

 

Logikai játékok 7 éveseknek

A logikai játékok segítenek a gyerekeknek a logikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztésében. A logikai játékok egyértelmű utasításokat és szabályokat követelnek, és a gyerekeknek meg kell találniuk a helyes utat vagy megoldást. Ez fejleszti az analitikus gondolkodást és segít a problémamegoldásban. A Lovas klub társasjáték - Smart Games egyszemélyes logikai játékban segíteni kell a lovasnak célba ugratni, de nem akárhogy. Akadálypályát kell kialakítani, és a lovasnak a megfelelő sorrendben kell átugratnia az akadályokon, hogy elérje a célt. A dobozban összesen 80 darab különböző nehézségű feladvány található. A Lovas Klub tökéletes fejlesztőjáték 7 éves kortól akár a felnőttek számára is.

Könyvek 7 éves lányoknak

A könyvek jelentősége a gyermekkorban szintén kiemelendő. A könyvek olvasása segíti a fejlődést a kommunikáció, a szókincs és a képzelet terén. Ezen keresztül a 7 éves lányok világokat fedezhetnek fel és új élményeket szerezhetnek. A könyvek olvasása segít a kreativitás fejlesztésében és az emocionális intelligencia kialakításában is. A karakterekkel való azonosulás, az érzelmek megértése és a mások érzelmi állapotának felismerése mind hozzájárulnak a gyerek érzelmi fejlődéséhez. Történeteken kívül olvashatnak a gyerekek ismeretterjesztő könyveket is, amik a tudásukat gyarapítják. A Mi MICSODA Olvasó - Erdő könyv olvasása során a gyerekek megismerkedhetnek az erdők világával. A falevelek susognak a szélben. A harkály a fatörzsön kopácsol, költőodút váj a fiókáinak. Sötétedés után a borz élelem után kutat a bokrok alatt. Az erdő talajában nyüzsög az élet. Rengeteg felfedezni való vár a gyerekekre ebben a könyvben.

Plüssök 7 éveseknek

Végül, de nem utolsó sorban, a plüss állatkák jelentőségét sem szabad alábecsülni, még 7 éves korban sem. Ezek a játékok segítenek a gyerekeknek az emotikus kapcsolatok kialakításában és az érzelmi önreguláció fejlesztésében. A plüss állatok olyan társak lehetnek a gyerekek számára, akikkel megoszthatják az örömöket és a szomorúságokat, és segíthetnek nekik feldolgozni a nehézségeket és az érzelmeket. A 7 éves lányok még szívesen veszik a kezükbe a plüssöket, vagy alszanak vele, így a Plüss cica barna-fekete-fehér 20cm remek választás lehet a lányok számára.

Kreatív játékok 7 éveseknek

A lányok általában szeretik a kreatív, kézműves elfoglaltságokat. Alkotás közben szabadjára engedhetik a fantáziájukat, elmerülhetnek a gondolataikban és kikapcsolódhatnak. A kreatív játékok fejlesztik többek között a szépérzéket és a finommotorikus készségeket, ami 7 éves korban is fontos. Ha karácsonyi ajándékon gondolkozunk, mindig jusson eszünkbe valamilyen kreatív játék, hiszen ezzel hosszúm időre elfoglalják magukat a 7 éves lányok. A Crazy Chic - Divat és ékszerek kreatív készlet , táskában - Clementoni készletben egy gyönyörű és divatos kézitáskát találsz, benne egy szív alakú dobozzal, mely telis tele van a legszuperebb gyöngyökkel, láncokkal és függőkkel, hogy csodaszép ékszereket készíthess el. A Crazy Chic-Divat és ékszerek kreatív készletet kislányod rendezetten magával viheti bárhova, hogy barátnőivel is megoszthassa ezt a remek élményt. A Fess szám szerint - ló szintén egy fantasztikus, kreatív játék, amely  kikapcsolódást biztosít és a kreativitás kibontakoztatását teszi lehetővé alkotás közben. Ez a termék egy ló képet ábrázoló kemény kartont rejt, amely számok szerint van felosztva. A készletben található festék is számokkal van ellátva, ez alapján kell a ló képet kifesteni. A szám szerinti festő rendkívül egyszerű és könnyen követhető módon vezeti végig a gyerekeket és felnőtteket a festés folyamatán, ami különösen ideális azok számára, akik kezdők a festés terén. A Dual Markers - 24 színben 2 heggyel filctoll készlet átlátszó dobozban ideális rajzoláshoz, íráshoz, illusztrációkhoz, színezőkönyvekhez, valamint különböző grafikai vázlatokhoz vagy plakátokhoz. A készlet alkalmas gyermekek, felnőttek, hobbisták számára. Minden filctollnak dupla hegye van, egy hegyes és egy széles hegyű. A doboz lehetővé teszi, hogy rendszerezve tartsa filctollait, és magával vigye őket bárhova. Minden filctollak kupakja számozott és színes, hogy gyorsan azonosítani lehessen a szükséges színt. Az erősen pigmentált színek ellenállnak a fakulásnak, nem mérgezőek és ideális ajándékot jelentenek különböző alkalmakra. Ha szeretnétek valami Karácsonyhoz kapcsolódó kreatív ajándékot a fa alá tenni, akkor a Karácsonyi kaparós kép - szivárvány Mikulás a megfelelő választás. A fekete papírlap felső rétegének lekaparásával egy szivárvány színekben pompázó Mikulás képe fog kirajzolódni. A fekete lap felső rétegét a készletben található kaparó segítségével könnyedén le lehet kaparni a mintának megfelelően. Alkotás közben nem csak a gyerekek kézügyessége fejlődik, hanem hamar átjárja őket is a karácsony hangulata.

Karóra, Szilikon - Mopsz - rózsaszín. Rózsaszín digitális karóra a kutyust kedvelő kislányoknak. Használata egyszerű: nyomd meg 1x a kijelzőt és látod az időt, nyomd meg 2x és látod a dátumot, nyomd meg 3x és látod a másodpercet. Ez a rózsaszín, mopszos szilikon karóra mindamellett, hogy hasznos viselet, divatos is a külsejének köszönhetően. 

Fontos megjegyezni, hogy minden gyermek egyedi, és, amit egy kislány imád, lehet, hogy egy másiknak nem nyeri el a tetszését. Ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot, figyelj arra, hogy mi érdekli és foglalkoztatja a kislányodat. A legfontosabb azonban az, hogy az ajándék kifejezze a szeretetedet és a gondoskodásodat. Ám legyen bármilyen az ajándék, a Karácsony mindig a szeretetről, meghittségről és az örömről szóljon, ami megteszi minden gyermek számára az év legszebb ünnepét.