Pindurpalota Blog

12 Karácsonyi ajándék ötlet 9 éves lánynak

Pindur Zsuzsi
2023.10.06 13:22
12 Karácsonyi ajándék ötlet 9 éves lánynak

12 Karácsonyi ajándék ötlet 9 éves lányoknak

Ahogy közeleg a Karácsony, sok szülő fejtörés előtt áll, hogy milyen ajándékkal lephetné meg gyermekét. Ha egy 9 éves kislányról van szó, akkor biztos lehet benne, hogy szeretne valami izgalmas, mókás és kreatív ajándékot kapni. Segítségére szeretnék lenni a következő 12 ötlettel, amelyek biztosan mosolyt csalnak az arcára. Mindegyik ajándék hozzájárul a lány fejlődéséhez és örömét leli majd azokban.

Plüssök 9 éves lányoknak

Egy igazán puha, aranyos plüss Karácsonykor is mindig örömöt szerez egy 9 éves lánynak. Szerezz örömöt gyermekednek, szerettednek ezzel az édes, puha bundás macival! Artesavi minőségű maci, így biztosan nagy kedvencetek lesz! Az Artesavi különös gonddal választja ki az anyagokat, elemei varrással vannak összeillesztve és nem tartalmaznak műanyag tartozékokat! A legtöbb gyerkőc rajong a plüss játékokért, főként a macikért.  De nemcsak ajándékként tökéletes, hanem plüss párnaként vagy barátként is remekül funkcionál, tv nézés közben puha támaszt nyújt, de kiváló alvóbarát is lehet, aki az ágyad mellett vigyáz álmaidra. A plüss játékok átsegíthetik a gyerekeket az érzelmileg nehezebb időszakon, mint például, amikor az édesanyjuktól távol kell helytállniuk. 

Könyvek 9 éves lányoknak 

A könyvek remek ajándékok, amelyek képesek elkápráztatni a 9 éves gyermeket és fantáziáját gazdagítani. Válasszunk izgalmas meséket, kalandregényeket vagy akár interaktív könyveket, amelyekkel a lányunk belemerülhet egy másik világba. Például A két Lotti gyermekregény, amelynek főszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ez a tény nem kis zavart okoz a történetbeli Bühl-tavi üdülő tanárai és diákjai és a nyaraló gyerekek körében, ahova a két új vendég megérkezik. A feltűnő hasonlóság titka az, hogy Luise és Lotte ikertestvérek. De ezt hogyan is gyanítaná a szigorú Ulrike kisasszony és a többi gyerek, ha a két bájos kislány sem tud róla. A szüleik elváltak és a gyermekeiken megosztoztak. Természetesen a feltűnő hasonlóság titkát nem csupán a tábor lakói nyomozzák.

Sulis cuccok 9 éves lányoknak

Egy stílusos és praktikus kulacs mindig jó ajándék ötlet, amelyre minden 9 éves lánynak szüksége lehet, hisz a napjuk nagy részét iskolában töltik. Válasszunk olyat, amely a személyiségéhez és érdeklődési köréhez illeszkedik, például a kedvenc meséjével vagy szuperhősével díszített kulacs. Például ez a Rozsdamentes Acél Thermo Kulacs 500ml, ami Feline Fine cicát ábrázolja. Minden macska kedvelő 9 éves kislány kedvence lehet. A thermo kulacs meleg és hideg italokhoz is egyaránt használható. A meleg folyadékok hőmérsékletét 12 órán át, a hideg folyadékok hőmérsékletét 24 órán át képes megőrizni. 

Ha esetleg szeret túrázni vagy csak az iskolába lenne szüksége egy szuper ételhordóra, akkor biztos jól jönne egy ilyen minőségi Rozsdamentes Acél Thermo Ételhordó 500ml, amiben magával viheti hideg vagy meleg ételeket/italokat. Korrózióálló anyaga tartós használatot biztosít, fedele szivárgásmentesen záródik és beépített, lecsukható fogantyúval van ellátva. Hőmérséklet tartó képessége hideg folyadékoknál 8 óra, meleg folyadékoknál 6 óra. Az ételhordón a legjobbaknak kijáró, megkülönböztető trikót viselő kerékpárosok vannak. A rozsdamentes Acél Thermo Ételhordó egy félig nyitott díszdobozba lett csomagolva, így Karácsonyi ajándékként is remek választás.

Puzzle-k 9 éveseknek

A puzzle játékok remek készségfejlesztők és remek móka egyaránt. Karácsonyi ajándéknak is válasszunk olyat, amely a 9 éves lányok érdeklődését tükrözi, legyen az állatok, tájképek vagy akár egyéb témák. Az állatos puzzlek közül ez a Clementoni 500 db-os Fekete Fríz lovat ábrázoló szett az egyik legnépszerűbb a fiatal lányok körében. Ez a csodálatos állat mindenki szívét elvarázsolja, így az 500 db-ból álló puzzle nem csak kirakás közben lesz szórakoztató, hanem a szobát is díszíthetjük vele, ha összeragasztjuk a darabokat.

Esetleg egy 3D puzzle is igazán egyedi és kreatív Karácsonyi ajándék lehet. A 9 éves lányoknak lehetősége nyílik megismerni a 3D formák világát és megelevenítheti az általa színezett puzzle darabokat. Egy igazán kreatív 3D puzzle kirakó, mely tökéletesen lefoglalja majd a gyerekeket, sőt a felnőtteknek is remek szórakozást biztosít. Az elemek ugyanis kiszínezhetőek összerakásuk előtt, egyedivé téve a kész holland szélmalom építményt. Nincs szükség szerszámokra és ragasztóra, hiszen az elemek tökéletesen egymásba illenek. A CubicFun 3D rejtvényei eredetiek és lenyűgözőek. Ragasztó nélkül összerakható, mely összeállításának becsült ideje 1 és 3 óra közé tehető a darabok számától és az ügyességtől függően.

Építőjáték 9 éveseknek

A Lego mindig jó ajándékötlet, mivel sokoldalúságát és kreativitását már számtalan ember megtapasztalta. A Lego Creator készletek rengeteg izgalmas építési lehetőséget nyújtanak a 9 éves lányoknak. A  Lego rajongó gyermekekre izgalmas történetek várnak a Creator 3az1-ben készlet 3 különböző házával! Ebből a készletből családi házat, háromszintes csatornaházat  vagy egy tóparti házat építhetnek hajóval! A Lego Creator készlet rengeteg kiegészítőt tartalmaz az élménydús játék érdekében, például 3 minifigurát (2 felnőttet és 1 gyereket), akiknek cserélhető ruhájuk és frizurájuk van, így különféle karaktereket alkothatnak, teraszbútorokat és levelekkel kiegészített postaládát, kutyát, tűzrakót és hajót. A gyerekek szórakoztató történeteket játszhatnak el a LEGO Creator - Otthonos ház készlet segítségével.

Társasjátékok 9 éveseknek

A közös játék mindig jó szórakozást jelent az egész családnak. Karácsonykor is válasszunk olyan társasjátékot, amely fejleszti a 9 éves gyermekek logikát, problémamegoldást vagy éppen a szociális interakciót. Ha például szereti a 9 éves kislányod a kockajátékokat, akkor a Cubo társasjáték is a kedvence lehet! A cél az, hogy gyorsabb legyen a többi játékosnál. Mindenki egyszerre játszik. Rendezze a kockákat Cuboba! Minél értékesebb a kombináció, annál több pontot ér! Az nyeri a játékot, aki szerencsésen dob, ügyesen kombinálja a kockákat és figyeli a játékostársai dobásait is.

Kreatív eszközök 9 éves lányoknak

Egy szép írószercsomag mindig jó ajándékötlet lehet egy olyan 9 éves lánynak, aki szereti a rajzolás művészetét. Válasszunk olyat, amely tartalmaz tollakat, ceruzákat, radírt, vonalzót és más kreatív kellékeket. Ezzel a gesztussal bátorítjuk a lányokat, hogy legyenek kreatívak. Például ebben a komplett 12 db-os rajzkészletben mindent megtalálsz, amelyre a szénnel történő rajzoláskor szükség lehet egy 9 éves lánynak. A szénceruzák mélyfekete színűek, kisebb részletek rajzolásához tökéletes választás. A ceruzák olaj bázisúak, kevésbé mosódnak el, mint a hagyományos szénceruzák, ideális lehet vázlatoláshoz. A préselt szenek, és égetett szenek pedig kiválóan használhatóak nagyobb felületek színezéséhez, lendületes vonalak rajzolásához. Hasznos kiegészítőként pedig találsz a készletben egy gyurmaradírt, és egy papírceruzát, amely segít az árnyékolásnál.
Ha a 9 éves lány szeret rajzolni vagy festeni, akkor egy ecset készlet tökéletes Karácsonyi ajándék választás lehet. Vegyünk olyan szetteket, amelyek különböző méretű és formájú ecseteket tartalmaznak, hogy a lányunk minden kreatív elképzelését ki tudja fejezni. Ez a 13 részes, ecset szett palettával olyan remekművet alkothat, amilyet csak szeretne! A 12 ecset között találsz 6 darab kör és 6 darab lapos ecsetet is. Ha kiválasztotta a megfelelőt, már kezdheti is a festést!

Kreatív játékok 9 éves lányoknak

Ha egy 9 éves lány szeret kreatívkodni, alkotni, akkor egy festővászonkép ajándék biztos örömet szerez neki. Legyen az egy üres vászon, amelyre kiélheti festői kreativitását, vagy akár egy előre nyomtatott mintás vászonkép. Például ez a Számfestő vászon - Fel! Lufival repülő ház mintával remek választás lehet.  A megfelelő színt a megfelelő szám szerint kell beszínezni, hogy egy vidám képet alkothatnak, majd a család örömére, a falra tehetik azt. Festés közben fejlődik a gyerekek kreativitása, finommotorikája valamint a türelme és kitartása is. 

A quilling egy olyan kreatív tevékenység, amelyben papírcsíkokat sodrunk és formálunk, majd különböző díszeket és ékszereket készíthetünk belőlük. Egy ilyen készlet garantáltan leköti majd a 9 éves lányokat és fejleszti kreativitását. Ha már kellően megismerkedett a quilling- azaz papírcsíktechnikával, és úgy érzed még többre vagy képes, akkor itt az alkalom, hogy kipróbáld magad az ékszerkészítés területén is! Tervezz, sodorj és valósítsd meg elképzeléseidet ezzel az igazán kreatív szettel!

A Clementoni ajakbalzsam készítő kísérletező készlet minden 9 éves lányt le fog nyűgözni! Megismerheti a tudomány hasznos és kreatív oldalát és állítson elő igazán finom illatú ajakbalzsamokat! A készletben található részletes útmutató segítségével lehetősége lesz megismerni a folyamatot és alkotás mögött álló kémiai folyamatokat. Készítsen egyedi ajakbalzsamodat és tárolja különbözű tégelyekben, fiolákban, vagy szív és gyémánt alakú kinyitható medálokban. Az elkészült saját kozmetikumokat matricás címkével láthatja el.


Remélem, ezek a 12 ajándék ötletek segítenek eligazodni a Karácsonyi ajándék választásban. Neked csak annyi a dolgod, hogy megtaláld a 9 éves kislányod egyedi érdeklődési körét és biztosan megtalálod a számára legmegfelelőbb ajándékot. Legyen Boldog Karácsony!