Pindurpalota Blog

Babaváró ajándékötletek: a legjobb ajándékok kisbabáknak és újdonsült anyukáknak

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.07 14:21
Babaváró ajándékötletek: a legjobb ajándékok kisbabáknak és újdonsült anyukáknak

Barátnőd, rokonod éppen babát vár? Lepd meg őket a legszuperebb babaváró ajándékötleteink egyikével! Összegyűjtöttük a legjobb babaváró ajándékokat egy helyre, hogy biztosan megtaláld, amit keresel. 

Hatalmas öröm, ha a barátnőd várandós, vagy a családba érkezik hamarosan egy új csöppség. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett babaváró party-k, ahol a kismama barátnői rokonai kisebb, nagyobb ajándékokkal lepik meg a kisbabát, és anyukáját. Az ilyen eseményekre érdemes a kis ruhákon, pelenkákon kívül természetesen valamiféle cukisággal, vagy játékkal is készülni babaváró ajándékként. Az újszülötteknek a babaváró partykra magunk is összeállíthatunk babaváró csomagot, vagy választhatunk a már összeállított csomagok közül is. 

Mit szokás adni egy csecsemőnek? Mutatjuk a legjobb babaváró ajándékötleteket, amelyeknek biztos, hogy örülni fog a baba és a mama egyaránt! 

Babaváró ajándékötletek: a felhúzható, zenélő játékok babáknak

A különböző felhúzhatós, zenélős játékok kiváló babaváró ajándéknak számítanak, hiszen a picik figyelmét képesek lekötni, kellemes dallamukkal pedig akár az alvást is segíthetik. 

Az ilyen játékokat be lehet tenni a kiságy mellé, és mikor a gyermek ébren van, felkelthetjük vele a figyelmét. Ismerkedik a dallamokkal, és ha a zenélő játék mozog, akkor a szemével is tudja követni. Később mikor nagyobbra nő, már manipulációs tevékenységre is kiválóan alkalmasak. A babák maguk fogják felhúzni őket. A család döntésétől függően az altatási rituáléba is be lehet építeni akár a zenélő játékokat. Amikor felhúzzuk, utána már alvás jön, és anya kimegy a szobából, például. Figyelem! Ez nem egyenlő azzal, hogy mikor már éppen elszenderedne, akkor újra és újra felhúzzuk, mert azzal csak a figyelmét keltjük fel, és akár nehezítheti is az elalvást. Javasoljuk tehát a zenélő játékok ébrenléti időben történő használatát. 

Amennyiben babaváró ajándéknak ilyen felhúzható, zenélő játékot választanál, kattints IDE, és ismerd meg legnépszerűbb termékeinket a kategóriában! 

 

Forrás: Freepik

Csörgőkrágókák– a tuti babaváró ajándékötlet

Ha bizonytalan vagy a többiek ajándéka kapcsán – és nem szeretnél mellé lőni, a legjobb babaváró ajándékötlet, ha a csörgők és rágókák közül válogatsz. Ezekből ugyanis egy kisbabának sosem elég! 

A babák észlelésének fejlesztéséhez mindenképpen szükség van egy-két könnyű csörgőre. Először csak annyira használhatóak, hogy felkeltsük velük a babák figyelmét, és rábírjuk őket arra, hogy elfordítsák a fejecskéjüket. Később pedig a tudatos fogás gyakorlásához jelentenek nagy segítséget. A nagymozgások fejlődésével a következő lépés az lesz, amikor a szájához emeli, és megízleli a baba a csörgőt, vagy rágókát. Nagyjából ez egybeesik az első tejfogak nyomásával (ilyenkor már nyomják az ínyt belülről, de még nem feltételnül törik át az ínyt.) A fognövekedés diszkomfort érzetet, néha pedig bizony fájdalmat is okozhat a babának. Azok a rágókák, amik vízzel vannak töltve, betehetőek a hűtőszekrénybe, és lehűthetők. Ezáltal a gyermek ennek a szájbavételekor egy kellemes masszázs érzetet él át, hanem a sajgó ínyére egy picit hűvösebb érzet is társul, ami enyhíti a kellemetlen fognövekedés kínjait. 

Nagyon személyes babaváró ajándékötlet: a nyunyi kendők

Ha szeretnéd, hogy a születendő baba kedvencévé váljon babaváró ajándékod, a legjobb meglepetés egy nyunyi kendő lehet. A szundi-, nyunyi kendők vagy csücsközők hatalmas népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében. Miért? Valamilyen furcsa okból a gyerekek a csücsköket, csomókat, cetliket nagyon kedvelik – így ezekhez akár erőteljesen ragaszkodhatnak is! Sok gyerkőc például nem szeret elaludni kedvenc nyunyi kendője nélkül.

A mai modern bébi kendőkön, mint például az Artesavi gyártó nyálkendőin általában már található egy-egy állatfigura is. Ne aggódj! Nem lesz baja a plüsstől, mivel minden olyan játék, amire az van írva, hogy 0 hónapos kortól, vagy baby safety, stb azok nem tartalmaznak mérgező anyagokat, ráadásul mikroplüssből készülnek, aminek pont az a jellegzetessége, hogy minimálisan, vagy egyáltalán nem hullajtják a szőrszálakat.

Ha babaváró ajándékötletként a nyunyi kendőket választanád, kattints IDE , és ismerd meg a legszuperebb szundi kendőket! 

@pindurpalota Babaváróra csomagoltuk össze egy rendelést, amibe ezek a termékek kerültek a Pindurpaoltából: Játszószőnyeg 90*120*0,8cm - Tengeri állatokkal, ????Plüss róka -Mini Twini, Rágóka és csörgő 2 in 1 Almás, ????Plüss kedvenc pandamaci 40 cm, ????Plüss bébi csörgős kutya rózsaszín Artesavi, 6in 1 Digitális érintésmentes lázmérő, 6 db-os rágóka és csörgő készlet, ????RABBIT COMFORTER - Nyuszis csücsköző kendő, Felhúzható plüss napocska baba játék, ????Baba plüss kukac 36cm, Bébi csörgő és rágóka 2in 1 - Huanger, Nyuszi plüss -díszdobozban Clementoni #csomagolás #webáruház #pindurpalota #0hónapos #kismama #baba #újszülött #szülés #szülésután #terhesség #terhesvagyok #kismamavagyok #anyukavagyok #otthonababával #packingorder #játék #csomagoljvelem #babaváró #babaváróajándékok ♬ eredeti hang - Pindur Palota játék webáruház

Ha valami nagyobb babaváró ajándékötletet keresel: a játszószőnyegek és fejlesztő játékok babáknak

Ha szeretnéd látni, hogy a babaváró ajándékod rengeteg babamosolyt generál, és egy kendőnél nagyobb ajándékot vásárolnál, a játszószőnyegek szuper választásnak bizonyulnak. 

A játszószőnyegekre már egészen új szülött kortól szüksége van a babáknak. Egy csecsemő még nagyon sokat alszik, azonban mikor ébren van, akkor is leginkább fekszik, vagy kézben van. Az ébrenléti időben különböző készségeit tudjuk fejleszteni, ehhez nagyszerű eszköz a játszószőnyeg. Ezeknek a játszószőnyegeknek általában a szélén hajlékony rudak vannak, amik hidakat képeznek a babóca felett, és különböző színes figyelemfelkeltő figurák, formák, csörgők vannak rájuk akasztva. Nem csak azért lógatunk a baba feje fölé játékokat, hogy ne unatkozzon, hanem azért, hogy segítsük a szemizmok erősödését, a fókuszálást. Egy ekkora gyermeknek az élénk, kontrasztos színeket könnyebb értelmeznie. Emellett a célunk az, hogy amikor eléri a megfelelő érettségi szintet, nyúlni kezdjen tudatosan a játékok fel, és megütögesse, tapintsa őket, azaz manipuláljon. Ez a nagymozgások begyakorlásában játszik fontos szerepet. Figyelem!  Ez nem kiságy, nem altatásra használatos, hanem az éber időszakokban a baba szórakoztatására, és fejlesztésére. 

Ismerd meg Te is babaváró ajándékötleteink közül a játszószőnyegeket, készségfejlesztő babajátékokat! Kattints IDE kínálatunkért! 

A legkedvesebb babaváró ajándékötlet: az alvókák,alvást segítő játékok babáknak

Talán az egyik legfontosabb dolog, amivel egy kisbabát babaváró ajándékként megajándékozhatunk, az az alvóka. Ha jól választunk, egy-egy ilyen alvóka akár egy életen át, vagy legalábbis a teljes gyermekkor időszaka alatt vele lehet. Minden gyermek más-más alvókát tüntet ki megtisztelő és becses figyelmével, de mivel hosszú távra tervezzük ezeknek a használatát, érdemes tartós darabokat választani. Ezeknek a kisállatoknak ki kell bírni a rágcsálást, a ráfekvést, a leesést, hogy csak a legkisebb mindennapos balesetekről beszéljünk. Ha egy gyengébb minőségű plüss játékot választunk, előfordulhat, hogy hullajtja a szőrét, ártalmas anyagokat tartalmaz, eltorzul mosás, vagy nyomás hatására, sprőd tapintása van. A pindur.shopon a plüssök minőségére kiemelt figyelmet fordítunk, a beszerzés folyamán csak a legjobb, és legszebb darabokat válogatjuk össze kínálatunkba! 

Forrás: Freepik

Fedezd fel a legjobb alvókákat, és válaszd ki a tökéletes babaváró ajándékot webáruházunkból! Kattints IDE az alvókákért.