Pindurpalota Blog

12 Karácsonyi ajándék ötlet 5 éves lánynak

Pindur Zsuzsi
2023.10.06 08:42
12 Karácsonyi ajándék ötlet 5 éves lánynak

12 Karácsonyi ajándékötlet 5 éves lányoknak

A Karácsony minden gyerek számára különleges időszak, tele izgalommal és örömmel. Az ajándékok kiválasztása azonban nem mindig könnyű feladat. Ha egy 5 éves kislány számára szeretnél kedves meglepetést beszerezni, akkor íme 12 Karácsonyi ajándék ötlet, amelyek garantáltan elnyerik a tetszését.

Társasjátékok 5 éves kislányoknak

Társasjátékok mindig jó ajándékötletnek bizonyulnak, hiszen a játék során nem csak szórakozni lehet, hanem olyan készségeket fejleszthetünk, mint például a logikai gondolkodás vagy a szabálykövetés. Karácsony közeledtével is válassz olyan játékot, amely a korosztály igényeihez igazodik, például a Mesés társasjáték két féle játékkal - Piroska. Két különböző játékot lehet játszani a társasjátékban található kétoldalas játéktábla segítségével, mely egy klasszikus témát dolgoz fel, és árban is megfizethető. A gyermekek életkorához igazítható játékszabályok szórakoztató elfoglaltságot jelentenek a kisebb és a nagyobb gyermekek számára is. Mivel a szerencsefaktor magas a játékokban, így a kicsik ugyanolyan eséllyel indulnak a játékban, mint nagyobb társaik.

Könyvek 5 éves lányoknak

A könyvek a legjobb barátaink, amelyek szárnyakat adnak a képzeletünknek. Egy 5 éves kislány számára igényesen illusztrált mesekönyv, vagy egy ovis képeskönyv tökéletes Karácsonyi ajándék lehet. A Mi MICSODA Junior Lovak és pónik kötetének segítségével megtudhatják: Hogyan ápold helyesen a lovadat? Hogyan tanulhatsz meg lovagolni? Milyen lóféléket ismerünk? Kihajtható füleivel lesz ez a könyv még érdekesebb a gyerekeknek. 

Plüssök 5 éves kislányoknak

Melyik 5 éves kislány ne imádná a puha és aranyos plüssállatokat? A képzeletbeli barátok mindig jó társak lehetnek, és kényelmesen alhatnak velük. Válaszd ki a kedvenc állatát, legyen az egy cica, kutya vagy egy nyuszi, és garantáltan mosolyt csalsz majd az arcára. Például ez a Szuperszoft plüss nyuszi egy barnás árnyalatú, imádnivaló játékállat, mely extra puha plüssből készült. A kiváló minőségű anyag gyengéd érintést biztosít, így tökéletesen alkalmas simogatásra és ölelésre. A plüss nyuszi kis méretének köszönhetően kényelmesen elfér egy táskában vagy egy hátizsákban, így mindig kéznél lehet, ha valakinek szüksége van egy kis ölelésre vagy vigaszra.

 

Kreatív játékok 5 éves kislánynak

Az 5 éves kislányok imádnak alkotni és felfedezni a saját kreatív képességeiket. Egy olyan ajándék, amely lehetővé teszi a rajzolást, a művészkedést vagy az ékszerek készítését, biztosan nagyszerű választás lesz. Válaszd például az Unikornisos ékszerdoboz készítő készlet kreatív játékot, amely lehetővé teszi, hogy kislányod saját kezűleg készítse el egyedi ékszerdobozát, melynek tetején egy szép unikornis fej fog díszleni. Ez a csomag tökéletes ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akik szeretik a kreatív játékokat és kifejezni a saját egyéniségüket. Merülj el az alkotás világában és hozz létre valami varázslatosat az Unikornisos ékszerdoboz készítő készlet segítségével!

Puzzle 5 éves lányoknak

A puzzle kirakása nemcsak szórakoztató elfoglaltság, hanem az 5 éves kislányok fejlesztését is segíti, mint például a logikai gondolkodás vagy a kézügyesség. Választhatsz olyan puzzle-t, amelyen a kedvenc mesefigurája vagy állata van, és valamiben kihívást is jelent neki.  A Jégvarázs mesék iránt rajongó kislányok számára ideális választás lehet ez a 100 db-os puzzle, amin a történet főszereplői láthatók. A csodás képet 100 elemből állíthatják össze a gyerekek, amihez egy kis kézügyességre, jó térlátásra és sok türelemre lesz szükségük. A kiváló minőségű alapanyagból készült kép többször összerakható és szétszedhető, de a kirakott képet akár be is lehet keretezni és ki lehet tenni a gyerekszoba falára. 

Építőkészlet 5 éves lányoknak

A Lego építőjáték minden korosztály és nem számára izgalmas és kreatív elfoglaltság, így egy szuper Lego készlettel egészen biztosan nem fogsz csalódást okozni Karácsonykor sem egy 5 éves kislánynak. A kislányoknak kifejlesztett Lego Friends készletek, amelyekkel szuper történeteket élhetnek át a gyermekek, építményeket hozhatnak létre vagy éppen alkothatnak új mókás figurákat, tökéletes választásnak bizonyulnak. A természetbarát gyermekek most  szobájukba varázsolhatják a szabadteret a LEGO Friends Erdei vízesés játékkészlettel. A szép, vízeséses helyszínnel ellátott erdei játék tartalmazza LEGO Friends Andreát és Oliviát, egy mókus figurát, egy robogót, egy tábortüzet, egy botra szúrt pillecukrot, egy folyón átívelő hidat és egy erdei vízesést is. Ezek kreatív, szabad történetmesélésre inspirálják a gyerekeket, ami fejleszti kreativitásukat. A játék során örömmel válnak felfedezőkké, ahogy feltárják a csuklós vízesés mögé rejtett drágakövet. 

Kézügyesítés 5 éves lányoknak

A színezők remek módja annak, hogy a kislány kifejezze a kreativitását és megvalósítsa a képzeletbeli világát. Karácsonyi ajándéknak is választhat olyan színezőt, amely kedvenc mesefiguráiról vagy a természetről szól, esetleg ünnepi hangulatot teremt. Például ez a Kiddo karácsonyi színező nem csak egy egyszerű foglalkoztató füzet, hanem egyben szórakozás is a gyerekeknek, hiszen a kicsik élvezettel készülnek a karácsonyra és gyártanak ajándékokat családtagjaiknak, barátaiknak. A Kiddo karácsonyi színező tökéletes ajándék lehet, ugyanis a vastag, kiszínezhető lapok előre színezett részt is tartalmaznak, csillámokkal borítva. Ha a gyerekek kiszínezték a karácsonyi mintájú képeket, rátehetik a csomagolásban található állványra, így a karácsonyfa alatt is remekül fog mutatni.

Ha viszont szeretné, hogy a gyermeke tollbamondóvá váljon és szeresse a művészetet, Karácsonyi ajándéknak is választhat egy szép és minőségi írószert, amit biztosan szeretni fog és büszkén mutogathat a barátainak. Ez a 30 db-os Zselés toll készlet 12 flitter, 6 neon, 6 pasztel, 6 metál. A zselés tollakkal feldobhatja az ovis vagy az otthoni rajzait, különlegessé varázsolhatja műveit, ha zselés tollat is használsz alkotás közben! A tároló doboznak köszönhetően a tollakat rendben tudod tartani, így garantáltan egyet se fogsz elhagyni!

Kirándulás 5 évessel

Karácsonykor élménnyel is meglepheted 5 éves gyermekedet, például egy kirándulással, ami mellé elengedhetetlen kellék lehet egy kulacs, ami az egészséges életmód fontos része, és egy kislány számára remek ajándék lehet. Az egyszínű kulacsok mellett választhatsz olyanokat, amelyek díszes mintával vagy a kedvenc mesefigurával vannak ellátva. A kulacs praktikus és divatos kiegészítője lehet mindennapi életének. Az ételtartók pedig kiválóak lehetnek az otthon készített uzsonnák és falatok tárolására. Válassz olyan édes, mintás vagy figurás dobozt, amelybe a kislány az iskolába, vagy egy kirándulásra is szívesen pakolja majd az egészséges és finom ételeket.

Oktató játékok 5 éves lányoknak

Ha egy szuper oktató és fejlesztő ajándékot keresel 5 éves lánynak, akkor a Tolki foglalkoztató hangoskönyv -t tudjuk ajánlani. Egyedi tanító-nevelő módszer, ami számos ismeretet ad át a gyermekeknek szórakoztató és interaktív formában. Az Albi elektronikus tollat csak hozzá kell érinteni a könyv valamilyek képéhez, és azonnal meghallgatható az ahhoz tartozó szöveg, zene, vagy hanghatás. A könyv színkódokat tartalmaz, így az olvasni még nem tudó kisgyermekek is tudják használni. Az egyszerű játékokkal és kvízekkel akár egyedül is próbára tehetik tudásukat. A könyv anyaga gyermekpszichológus segítségével lett összeállítva, sok hasznos információt tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a gyerekek készségeinek fejlődéséhez. Ez a készlet az állatok világát ismerteti meg a gyermekekkel, de kiegészíthető más témájú Tolki könyvvel, mint például az emberi test, a világűr vagy a járművek. A készlet megvásárlása után, elég már csak a könyveket megvenni, az elektronikus toll segítségével azok is életre kelnek a gyermekek kezében. 

Szerepjáték 5 éves kislányoknak

A szerepjátékok nagyszerű lehetőséget nyújtanak az 5 éves kislányoknak, hogy kiéljék a fantáziájukat. A kislányok általában az anyukájukra vagy a női szerepekre szeretnek példát venni. Karácsonyi ajándéknak is választhatsz egy szuper Barbie babát vagy esetleg ezt a Steffi Love Babafej smink és fodrász játék-ot, ami pont abban segít a kislányoknak, hogy megmutassák, milyen frizurákat, sminket készíthetnek kedvenc babájuknak. 

A kisgyerekek egyik kedvenc játéka a bújócska és a párnából, esetleg takaróból épített kis bunkerek, házikók. Most megkönnyítjük az 5 éves kislányok helyzetét, ugyanis ezt az unikornisos gyerek játszósátrat egyszerűen fel lehet állítani, nem kell mindent beborítani lepedővel. Gyermeked játszhat, szórakozhat, olvashat vagy csak pihenhet a sátorban. Bent tarthatja kedvenc játékait és szabadjára engedheti fantáziáját. Rendezzétek be párnákkal, plüssökkel, a tetejére még akár kellemes hangulatfényt is tehettek! A játszósátor tartós, vízálló és könnyen tisztítható anyagból készült. 

Bár ezek a 12 Karácsonyi ajándék ötletek az 5 éves kislány számára tervezettek, más korosztályoknál is sikeresek lehetnek. Mindig érdemes figyelembe venni a gyermek érdeklődését és igényeit, amikor egy ajándékot választunk. A Karácsony nem csak az ajándékozásról szól, hanem a közös élményekről és a szeretet megosztásáról is. Legyen ez a Karácsony egy felejthetetlen élmény számára, amelyet hosszú éven át fog emlegetni.