Pindurpalota Blog

12 Karácsonyi ajándék ötlet 3 éves lánynak

Pindur Anita
2023.10.04 10:37
12 Karácsonyi ajándék ötlet 3 éves lánynak

Karácsony közeledtével minden szülő izgatottan keresi a tökéletes ajándékot gyermekeinek. Azonban nem mindenki találja meg könnyen az ideális ajándékot egy 3 éves kislánynak. Ebben a cikkben 12 kiváló ötletet szeretnék bemutatni, hogy segítsünk nektek a választásban. Van köztük például játékbaba, játék babakocsi, játék konyha, oktató-fejlesztő játék, puzzle, társasjáték, foglalkoztató füzet és plüss figura is. A 12 darab részletesen bemutatott játék mellett blogcikkünk végén további képes ajándékötleteket találsz. Ezek a termékek garantáltan boldoggá teszik a kislányokat, és olyan karácsonyt teremtenek, amit soha nem felejtenek el.

 

A lányoknál ebben az életkorban a szerepjátékok kerülnek előtérbe, mint például a babázás, főzőcskézés vagy takarítás. Ezek remekül fejlesztik szociális érzéküket és jó hatással vannak a beszédkészség alakulására is. Fontos azonban a motorikus készségek fejlesztesé is, amihez különböző építőjátékokat és kirakósokat ajánlunk. A könyvekkel felkelthetjük érdeklődésüket a világ dolgai iránt és bővíthetjük szókincsüket, egy plüss játékkal pedig egy hűséges barátot adhatunk nekik.

Szerepjátékok 3 éves kislányoknak

A szerepjátékok rendkívül népszerűek a 3 éves gyerekek körében. Szívesen utánozzák a felnőttek tevékenységeit, amiből nagyon sokat tanulnak. A kislányok általában anyukájuk bőrébe bújnak legszívesebben és ők is főzőcskéznak vagy éppen a babájukat gondozzák. Játék közben fejlődik szociális érzékük, beszédkészségük és kreativitásuk. A babázás olyan szerepjáték, ami remekül fejleszti a képzelőerőt és a kreativitást, ezért kínálatunkban nagyon sok játékbaba, illetve a hozzájuk tartozó kiegészítő megtalálható. A babázós játékok nagyon jó hatással vannak a kislányok szociális fejlődésére. Játék közben beszédkészségük és motorikus képességeik is fejlődnek, így nagyon hasznos ajándék számukra. Széles kínálatunkból egy élethű Berenguer játékbabát választottunk, ami olyan, mintha egy igazi kisbaba volna. Az aprólékos, és precíz kidolgozásnak hála, nem okoz nehézséget még egy 3 éves kislánynak sem beleélnie magát az édesanya szerepébe. A készletben minden megvan, amire szüksége lehet a babának: egy cumisüveg, játékcumi, takaró, sapka, zokni, és masnis kisruhácska. A babázás egyik fontos kiegészítője a babakocsi. A spanyol Decueves cég szebbnél szebb játék babakocsikat készít a kislányok számára, amik közül egy különleges rózsaszín-fehér babakocsit ajánlunk, amihez egy pelenkázótáska is tartozik. A babakocsi puha matraccal és kispárnával, illetve alsó tárolókosárral rendelkezik, így tökéletesen olyan, mint egy igazi babakocsi. A kislányok nagyszerű történeteket játszhatnak el segítségével.

A másik kedvenc a kislányok körében a főzőcskézős játék. Ez a kiváló minőségű játék konyha tökéletesen alkalmas arra, hogy gyermeked gyakorolja a főzést. Sok-sok finomságot süthet, főzhet a játék során, amihez minden eszközt tartalmaz a készlet. A beépített főzőlap hangot ad ki, így még élethűbb lesz a játék a kicsik számára. Az elkészült ételeket kitálalhatja a vendégeknek, majd evés után el is tud mosogatni. A játék konyha rengeteg kiegészítőt tartalmaz, amiknek mind meg van a helye, a konyha különböző tárolórekeszeiben, így könnyű rendet tartani benne. A gyerekek számára szórakoztató elfoglaltágot nyújt a Bon Appetit játék konyha.

Könyvek 3 éves kislányoknak

Ebben a korban nagyon szeretik a gyerekek a mondókákat, amik jól követhető ritmusukkal és a könnyen megjegyezhető rímekkel szórakoztatják a gyerekeket. Kerekítő manó és Kacska macska minden évszakban izgalmas kalandokba keveredik. Hogyan lágyítható meg télen a hókatonák szíve? Miért perdül táncra tavasszal egy egész mezőnyi pipacsbalerina? Hogyan védekezik nyáron Kerekítő manó a szúnyogok ellen? És mi zavarja meg ősszel az erdő csendjét? Minden kérdésünkre választ ad a kis manó, aki eddig a közkedvelt Kerekítő-mondókáskönyvek oldalain bujkált.

A 3 éves gyerekek nagyon szeretik, ha szüleik mesélnek nekik. A lebilincselő történetek és a szülőkkel együtt töltött meghitt pillanatok örömet szereznek számukra. Minden gyermeknek vannak kedvenc meséik, amiket újra és újra elolvastatnak szüleikkel. Néha azonban becsempészhetünk néhány új mesét is, ami új élményeket hoz a kicsik életébe. Ilyen lehet a Miau és más vidám mesék című könyv, amiben könnyen követhető aranyos történetek vannak, és ugyanilyen aranyos rajzok, amit a gyerekek imádni fognak.

 

Fejlesztő játékok 3 éves kislányoknak

A fejlesztő játékok rendkívül fontos szerepet töltenek be ebben az életkorban. Fontos, hogy a játékok nagyszerű szórakozást kínáljanak a gyerekek számára és szeressenek játszani vele, hiszen csak így érhetjük el, hogy sok gyakorlással fejlődjön többek között a kézügyességük, logikai készségük és koncentrálóképességük. A puzzle játékok nagyszerűen fejlesztik a kézügyességet, a koncentrációs készséget, és a megfigyelőképességet is. Amennyiben kedvenc meseszereplőjük van a képen, akkor biztos szívesen fognak nekiállni a kirakósnak a gyerekek. A kislányok egyik kedvenc meséje a Jégvarázs, így ez a puzzle a kedvencük lehet. A 15 darabos, keretes puzzle segítségével a főszereplői képét rakhatják ki a gyerekek. A képen Kristoff, Anna, Elza és Olaf látható. A jó minőségű, tökéletesen illeszkedő elemek igazán kellemes időtöltést biztosítanak minden Jégvarázs rajongónak. A Memóriaforgó egy sokrétűen használható játék, amiben Bogyó és Babóca varázslatos mesevilága várja a gyerekeket. Hol lakik Pihe a lepkekislány és Vendel a szarvasbogár? Kié a pöttyös virágcserép, és a csíkos póló? A memóriaforgó kirakóként, vagy társasjátékként is játszható. A Bartos Erika csodálatos rajzaival díszített memóriajáték fejleszti a gyerekek emlékezőképességét, a memóriaforgók pedig az asszociációs készségüket teszik próbára. 

A társasjátékok nagyszerűen fejlesztik a különböző részkészségeket. Az óvodát kezdő gyermekek számára éppen aktuális a Keller&Mayer Úton az oviba társasjáték. Vajon ki jut el hamarabb az oviba? Nem csak a dobókockával kell minél nagyobbakat dobni, a szerencsén is sok múlik, mert a különböző mezőkön különböző kalandok várják a játékosokat. A szivárványcsúszdán előre lehet jutni, vagy Alfonz muzsikáját hallgatva ki maradhatnak egy körből. Dongó óvónéni és Pettyes Futrinka néni a dadus már tűkön ül, hogy ki fog először megérkezni. Az egyszerűen érthető társasjáték remek szórakozás a Bogyó és Babóca mesék kis barátainak.

A csendeskönyvek olyan játékok, amivel a gyerekek egyedül is tökéletesen tudnak játszani. Lényege, hogy amíg a gyerek csendben játszik, leköti magát, addig a könyv észrevétlenül fejleszti a finommotorikát, a logikát, a memóriát, és a szem-kéz koordinációt. Oldalai különböző játékos feladatokat tartalmazhatnak, pl. fűzés, gombolás, patentozás, tépőzárazás, cipzárazás. Témája kimeríthetetlen, teljesen a gyermekre szabható érdeklődési körének megfelelően.  A lányoknak szóló Piqipi csendes könyv egy csodás, textilből készült, lapozható könyv, ami megismerteti a gyerekekkel a különböző lányos tevékenységeket. Főzéssel, mosással vagy szépségápolással kapcsolatos játékok is vannak benne, de az időjárás változásait is megismerhetik belőle. A több, mint 100 kivehető elemet tartalmazó játék hasznos lehet utazás vagy várakozás közben is.

Plüss figurák

A plüss figurák gyakran lesznek gyermekeink első barátai. Választhatunk egy édes plüss kutyát, vagy plüss cicát is neki, de egy plüss macinak vagy egy mesefigurának is biztos örülni fognak. Amennyiben olyan figurát választunk nekik, akit eleve nagyon szeretnek, akkor biztos lesz a siker. A Mancs őrjárat egy izgalmas és szórakoztató animációs sorozat, amely különleges kutyák kalandjait meséli el. Skye plüss figura a népszerű Mancs őrjárat meséből ismert karaktert ábrázolja. Skye egy aranyos és ügyes lány kutya, aki a sorozatban fontos szerepet tölt be. Ő a csapat pilótája és repülő mestere. Különleges képességei lehetővé teszik számára, hogy a légibaleseteket megelőzze, megmentse a bajba jutottakat, és segítsen a csapatnak a fontos küldetések teljesítésében. A plüss figura kiemelkedő minőségű és részletgazdag kialakítással rendelkezik. Puha anyagból készült, amely ideális a gyerekek számára.

Kreatív játékok 3 éves gyerekeknek

A rajzolás és színezés nagyszerűen fejleszti a gyerekek finimmotorikus készségeit és kreativitását, így ez az unikornisos zsírkréta készlet ideális ajándékötlet minden alkalomra. Legyen szó születésnapról, névnapról vagy karácsonyról, ez a készlet garantáltan mosolyt csal a gyerekek arcára, és órákon keresztül tartó szórakozást biztosít. A zsírkréta készlet tartalmaz 6 különböző színű zsírkrétát, amelyeknek a végén aranyos unikornis fejek találhatóak. Támogatva a gyerekek kreativitását és alkotói képességeit, ez a készlet tökéletes választás minden kis művész számára.

A rajzolást és színezést izgalmasabbá tehetjük néhány játékos feladattal. A  Karácsonyi színező és foglalkoztató füzet 64 oldala hosszú időre lefoglalja a gyerekeket. A karácsonyi foglalkoztatóban különböző játékos feladatot találtok: labirintus, különbség kereső, szám szerinti színező, kép másolás, szám szerinti összekötés és színezés. Minden oldal a télhez, Karácsonyhoz vagy Mikuláshoz kapcsolódik. 

+1 praktikus ajándékötlet 3 éves kislánynak

A gyermek étkészletek változatos mintákkal készülnek, így minden kisgyermek számára megtalálhatjuk a megfelelőt. A kislányok egyik kedvence meséjének szereplője, Minnie egér van az általunk ajánlott uzsonnás dobozon. A bele csomagolt ételeket biztos szívesebben fogják megenni a gyerekek, ha ebből veszik elő. Az ételhordó teteje könnyen kinyitható és visszapattintható. Óvodába vagy kirándulásra is egyszerűen magukkal vihetik a gyerekek, így ez is nagyszerű választás lehet számukra.



A fenti termékek nagyszerű ajándékok lehetnek egy 3 éves kislány számára. Minden egyes játék ösztönzi a képzeletet, a kreativitást, a tanulást és a szórakozást. A karácsonyi ajándékozás a családi együttlét fontos része, ezért érdemes olyan játékokat választani, amelyek lehetővé teszik a gyermekek és a szülők közös játékát. Legyen a karácsony felejthetetlen élmény mind a gyermekek, mind a szülők számára.